lørdag 1. august 2009

Hjemme igjen
Så vendte vi nesen hjemover FØR ferien er over, værgudene jaget oss. Det er ikke noe kjekt å våkne til en ny dag med regn og 10 grader, hallo vi snakker om sommerferie, ikke høstferie.
Når det er sagt er det i grunnen godt å komme hjem. Når jeg sitter på kjøkkenet er dette utsikten fra vinduet, slettes ikke verst....eller?


Her ser dere naboen som er en liten tur å henter sine to barn i henholdsvis skole/barnehage rett over vannet, ganske idylisk. Det er nok mange som drømmer om en slik skolevei for barna sine og en mann med kajakk.....2 uker før ferien så kjøkkenet sånn ut. Jeg har aldri vært fortrolig med stål over benkeplaten og selve benkeplaten som er laget av steinfliser. Selve kjøkkenet i bjørkefiner. For Drømmemannen er dette selve drømmen!!.Etter flere år med kjøkkenet seende sånn ut var det på tide med en forandring (det mener no jeg). Som sagt, rett før ferien skulle det bli en forandring. Jeg var full av pågangsmot og dro til malingsbutikken. Kjøpte utstyr som skulle til for å få den forandringen. Noen liter grunning, pussepapir, pensler, ruller og selvfølgelig maling. Begynte optimistisk med salmiakkvann og så på med grunning, no skulle kjøkkenskapene bli eggehvit. Alt dette uten at Drømmemannen ante noe som helst. Han bor for tiden i Oslo ang. et jobbeprosjekt, det har han gjort i nesten et helt år. Etter første strøk sender jeg et bilde tatt med mobilen. Spent på reaksjonen åpner jeg en flaske god vin og krysser fingrene for at dette skal gå bra. Svarmelding tikker inn "du er helt vill, men det visste jeg jo" lykke til. Koste meg med et glass og gikk til sengs for å stå TIDLIG opp neste morgen (skulle ha kveldsvakt) for å begynne med oljemalingen. Herregud som jeg begynte å angre for dette er en utrolig krevende jobb. Tenkte ikke på at det kunne vært greit med hjelp når skapdørene skulle skrus ned og ikke minst finne plass til tørking, Det er jo oljemaling som krever 24 timer tørk før neste strøk. Men vi damer gir oss ikke. I skrivende stund er selve kjøkkenet ferdigmalt JIPPI. Er ganske fornøyd så langt. No er det mosaikkfliser over benken og heltre eik benkeplate som skal på plass,( må kjøpes først, men trenger hjelp av Drømmemannen). Krysser fingrene for at vi får gjort noe neste helg. Frem til da kan jeg male kjøkkenveggene.Jeg satser på å få gjort litt i løpet av uken når hverdagen trår til.
HA EN FIN LØRDAGSKVELD

1 kommentar:

  1. Hei! Takk for både kommentar og svar! Er det pottene du har på bildet du bruker, og er dette "obs-planter" eller mer fornemme garneriplanter? Jeg må jo komme til bunns i dette skjønner du ;-)

    Lykke til med kjøkkenet! Gleder meg veldig til å se resultatet etter hvert, men huttetu...mye jobb for deg.

    Ha en fin torsdag, med sol forhåpentligvis! :)

    SvarSlett